Llegenda

Conta la llegenda que un pastor de Llimiana va portar les bèsties a pasturar al bosc i aquell dia s'hi va trobar la imatge d'un sant, i per no deixar-lo abandonat se'l va emportar a l'església del poble. Quan el dia següent, la gent del poble, va anar a veure el sant, aquest ja no hi era.... La gent va tornar a la seva feina i el pastor a aviar el ramat al bosc, i va tornar a trobar-se amb el sant, va agafar-lo i va baixar-lo altre cop a Llimiana. I el matí següent el sant havia marxat altre cop, llavors els veïns del poble van decidir fer una ermita al mig del bosc. La ermita de Sant Salvador del Bosc.
(Extreta de Joan Bellmunt;
Fets Costums i llegendes. El Pallars Jussà, vol. II)

Cursa Vertical

Sortida del Pla de l´Estanya a les 09:00 hores.(495m.)

Prenem una pista forestal durant 800 metres en ascens fins a trobar un curt sender,que ens porta al començament del Camí de les 100 corbes.(620m.),i inici del "calvari."

Avituallament al Sant del Bosc.(1230 m.)Liquid i Fruita.

Continuació per camí antic fins a trobar la pista forestal.(1410m).Prenem lleugerament direcció a Portella Blanca,i camp a través i pel dret,seguim les cintes i estaques fins arribar al Tossal de la Torreta.

Arribada al Tossal de la Torreta.(1677m.).Refrigeri.

Desnivell Positiu: 1200 metres

Un cop arribi l´home escombra,(depenent de la meteo)farem la baixada neutralitzada,primer fins al Sant del Bosc i un cop junts amb els caminadors, fins a la Sortida.

Tancament d´inscripcions de la Cursa de muntanya en 180 corredors,per rigorós ordre d´inscripció.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada